SHIFTVIEW architecture
(+34) 914 319643 / (+34) 917 767312
China Telephone: 86-028-61322960
info@shiftview.net
25/06/2011
Housing and commercial development, Quxian, China 中国渠县商业住宅区开发项目

Given the complexity of the plot topography and the great size and density of the housing developments we chose an strategy of adaptation, where we considered sunlight and the nearby park views a priority over conventionalities. Given that the main slope of the plot face north we decided to place the apartments with an east-west orientation, thus avoiding north facing apartments and long shelf casted shadows, as well as creating favorable conditions for cross ventilation and adequate sunlight.

考虑到本项目地形复杂、涉及面积广和居住密度大等因素,我们在设计时根据以上因素做了一些适当的调整。和以往不同,这次我们将自然光和周边公园景色放在考虑的首位。鉴于项目主斜坡朝向南面,我们将公寓楼设计为东西朝向,以此避免产生北面朝向的公寓和衍生的阴影,同时,我们也在尽可能地创造一个通风条件更好、阳光充裕的宜人环境。